Wat is MarthaMartha?

MarthaMartha is een dienstverlenende onderneming op het gebied van professional organizing. Een professional organizer helpt (weer) structuur te krijgen in huishouden, agenda en administratie. Een goede basis is het halve werk. Samen zorgen we voor die nieuwe basis.


Waar komt de naam vandaan?

Mijn onderneming is ‘vernoemd’ naar de Bijbelse Martha. Zij woonde, samen met haar zus Maria en haar broer Lazarus, in Bethanië. Zij waren goed bevriend met de Heere Jezus. Martha wordt beschreven als een dienende, zorgende vrouw. Natuurlijk hielp haar zus Maria haar ook, maar zij werd minder in beslag genomen door de zorgen van alle dag en luisterde graag naar de boodschap van Jezus. Maar één keer werd het Martha toch echt te veel dat Maria alleen maar aan het luisteren was en spoorde Jezus aan om hier wat van te zeggen.

Jezus wijst Martha terecht: “Martha, Martha. Wat maak je je bezorgd en druk over veel dingen. Slechts één ding is nodig.” Martha ging naast haar zus zitten om te luisteren. Ze liet de werkzaamheden even voor wat ze waren en nam de tijd om te luisteren.

Tijd. Hollen en stilstaan. Waar zijn wij zo druk aan? Wat is belangrijk? Wat heeft prioriteit? Hoe kan je onnodig tijdsverlies voorkomen? Hoe houd je kostbare tijd over om je te richten op wat belangrijk is in het leven. Hoe kan je weer op adem komen? Daar wil ik u van harte bij helpen. Mijn dienstverlening is daaraan ondersteunend.

Wie ben ik?

Mijn naam is Mirjam Rebel-Kooij. Ik woon, samen met mijn man en onze twee kinderen, aan de rand van Veenendaal. Ik ben MarthaMartha gestart om mensen te helpen (weer) rust, ruimte en regie in hun huishouden te krijgen. Ik ben een professional organizer; een huishoud-, woon- of structuurcoach. Ik ga, samen met u, aan de slag om weer grip op uw huishouden te krijgen.


Opruimen is mijn tweede natuur; als klein meisje hielp ik graag de buurvrouw. Maar ik heb dit niet altijd als professie gedaan. Al op de basisschool wist ik wat ik wilde worden: politieagente. Ik volgde de opleiding en was meer dan twaalf jaar hoofdagente in Gooi en Vechtstreek en Gelderland-Midden.

Vanwege mantelzorgtaken stopte ik bij de politie en richtte me op mijn gezin.

De afgelopen jaren was ik werkzaam bij thuiszorgorganisatie Curadomi als individuele ondersteuner in het huishouden. Een veelzijdige, leerzame en dankbare functie waar ik erg van heb genoten.

Tóch wilde ik een stapje verder gaan en heb mij gespecialiseerd op het gebied van professioneel ordenen, coachen en adviseren.